(^_^)

Sunday, October 9, 2011

#high heels black metallic#

seringkali kita mengaitkan isu kasut dengan perempuan..Ya..aku juga seorang perempuan yang rambang mata tatkala melihat tebaran kasut memenuhi ruang pusat membeli belah, yang merah..yang hitam, yang kelabu..dan pastinya yang bertumit tinggi adalah salah satu pilihanku. keghairahan terhadap kasut kadangkala memakan diri sendiri apabila kasut yang bersusun akhirnya menjadi perhiasan tanpa digunakan. 
sama juga seperti ilmu..kepelbagaian ilmu yang digarap secara langsung mahupun terdidik secara tidak langsung sejak kecil hingga ke saat ini cukup banyak,namun seberapakah ilmu itu digunapakai dalam kehidupan sehari-harian?? ilmu tanpa amal ibarat pohon tanpa berbuah..tanpa hasil, tanpa kesan..namun pohonnya..semakin tua dimamah usia..manusia jua begitu...tanpa amalan, pengaplikasian, penghayatan, dan penambahbaikan, ilmu yang dicanai sejak kecil hanya ditelan masa dan akhirnya terkubur..hilang tanpa kesan, perginya tanpa jejak..bukan 'MELAYU mudah LUPA', namun fitrah seorang manusia itu tanpa mengira bangsa dan suku kaumnya memang perlu saling ingat - mengingati... berpesan-pesan dengan kebenaran, dan berpesan-pesan dengan kesabaran..Allahurabbi.. andai dihitung ilmuMu yang Kau limpahkan kepadaku nescaya aku tidak mampu untuk mengira satu persatu...namun adakah ia seimbang neraca amalanku sepanjang bernaung di bawah lembayung rahmat dari kurniaanMu?? semakin banyak ilmu yang kita dapat, semakin banyak perkara yang tidak diketahui.
usai pulang dari perbincangan kumpulan untuk menyiapkan tugasan di akhir2 sem membuatkan diri sunyi dari kegiatan luar...Allah...aku memohon agar ditetapkan iman terus pada jalanMu dan jangan biarkan urusan duniawi membutakanku dari mengingatiMu dan beribadah kepadaMu.
rentak hati nukilan syahdu...
kabus senja mendung kelabu...
rencah kehidupan pepijat kota
tidak seindah unggas di belantara
namun perjalanannya masih sama... 
sampai masa....temuiNya disana....

No comments:

Post a Comment